Wonen
De Klinkaard biedt antwoorden op verschillende soorten zorgvragen. We werken steeds op maat. Samen met jou kijken we wat je vragen zijn en hoe wij jou daarbij kunnen helpen.
Bekijk de inleiding in Vlaamse gebarentaal.Wonen in de Klinkaard
Elke bewoner beschikt over een eigen kamer met badkamer. Die kamer mag je zelf of samen met jouw netwerk inrichten. Er zijn drie leefgroepen die elk beschikken over een gezellige leefruimte. Iedere bewoner heeft een persoonlijke begeleider uit de leefgroep die samen met jou helpt om jouw leven in te vullen zoals jij het wil. In de voor- en namiddag is er een gevarieerd aanbod aan activiteiten en ateliers. Elk weekend gaan we een namiddag op uitstap en regelmatig maakt elke leefgroep een groepsuitstap.
Wonen in Huis Tinel
Je kan ook wonen in huis Tinel. Dit is een rijhuis vlakbij de Klinkaard. Hier wonen vier personen die ondersteuning op maat krijgen. Deze ondersteuning is heel divers en heeft betrekking op verschillende levensdomeinen zoals ondersteuning in je werk, dagbesteding, gezondheid en sociale contacten. Elke persoon beschikt over een eigen (slaap)kamer met badkamer. Verder worden de keuken en leefruimte gedeeld met de andere medebewoners.
Zelfstandig wonen
Zelfstandig wonen in de buurt is mogelijk. We kunnen samen met jou op zoek gaan naar een geschikte woning. Tevens kunnen wij ook ondersteuning bieden in je huidige woonsituatie (regio Rupelstreek). Deze ondersteuning kan betrekking hebben op verschillende levensdomeinen zoals werken, dagbesteding, gezondheid en sociale contacten.
Dagbesteding
Al wie doof of slechthorend is, kan in De Klinkaard terecht voor dagbesteding of voor antwoorden op vragen over een zinvolle dag invulling.
We bekijken samen jouw zorgvraag en de frequentie van de dagbesteding. Je kan aansluiten bij de atelierwerking of kiezen voor bepaalde activiteiten samen met de andere bewoners. Ook werken met begeleiding op jouw maat is mogelijk. De atelierwerking wordt georganiseerd door onze begeleiders. Elke voor- en namiddag wordt er een aanbod voorgesteld waaruit je zelf kan kiezen. Bij dit aanbod wordt er rekening gehouden met de interesses van gebruikers en begeleiders. Mogelijke ateliers die frequent op de agenda staan zijn bijvoorbeeld koken, handwerk, crea, wandelen, fietsen en toneel.
Extra hulpzorg
Een begeleider, logopedist, maatschappelijk assistent of een orthopedagoog kunnen je bijstaan waar nodig.
Alle dove en slechthorende personen met bijkomende ondersteuningsnoden kunnen beroep doen op onze mobiele of ambulante ondersteuning. Je kan ondersteund worden op verschillende levensdomeinen zoals: werken, dagbesteding, gezondheid en sociale contacten.
Mobiele ondersteuning en RTH (Rechtstreeks Toegankelijke Hulp)
Omdat niet iedereen het nodig heeft om intensief begeleid te worden, bieden wij de mogelijkheid dat een begeleider bij je thuis of op een andere plaats hulp komt bieden.
Bekijk ons aanbod mobiele ondersteuning en RTH in Vlaamse gebarentaal.
Outreach
Niet enkel mensen hebben ondersteuning nodig, maar ook andere voorzieningen kunnen hulp gebruiken. De Klinkaard beschikt over heel wat kennis en ervaring en wil deze graag delen met andere voorzieningen.